Μικρές αλλαγές στην διατροφή ➡️ μεγάλες αλλαγές στο σώμα!

 Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι πολύ με την ποιότητα της τροφής μου και είδα πολλά διαφορετικά αποτελέσματα στο σώμα μου και στον οργανισμό μου.  
 Άρχισα να χάνω κιλά (λίπος), να αποκτώ σφριγηλό και ομοιόμορφο σώμα ακομα και να νιώθω τον οργανισμό μου πιο δυνατό και γεμάτο ενέργεια.   Πρέπει να κάνουμε μια ισορροπημένη και σωστή διατροφή για το δικό μας σώμα γιατί ο καθένας μας είναι διαφορετικός οργανισμός και έχει άλλες ανάγκες.
 Το ιδανικό είναι αν μπορούμε να πάμε για αρχή σε έναν ειδικό να μας πει τι έχει ανάγκη το σώμα μας για να λειτουργεί σωστά. Αλλά σίγουρα αν είμαστε ένας οργανισμός που δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα με τις τροφές (θυρεοειδής , αντίσταση στην ινσουλίνη, δυσανεξία κπλ.) αλλά πχ τρώμε καθημερινά μεγάλης ποσότητας τροφής που ξέρουμε ότι είναι ανθυγιεινή μπορούμε να κάνουμε μικρές αλλαγές στο πρόγραμμα της καθημερινής διατροφής μας ώστε να λειτουργεί ο οργανισμός μας σωστά. 
 Σκέψου ότι το σώμα μας είναι μια μηχανή αυτοκινήτου, αν του βάζουμε ποιοτικά λάδια και καύσιμα στο αμάξι μάς τότε θα λειτουργεί για περισσότερο καιρό χωρίς κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Αν όμως του βάλουμε χαμηλής ποιότητας μπορεί να πάθει μεγάλη ζημιά. Έτσι πρέπει να προσέχουμε την τροφή μας.
 Φυσικά δεν λέμε να τα κόψουμε όλα τα πιο ανθυγιεινά μαχαίρι γιατί το μόνο που θα καταφέρουμε είναι σε λίγες μέρες να πέσουμε με τα μούτρα μας πίσω σε αυτή την τροφή γιατί δυστυχώς τα περισσότερα ανθυγιεινά συνήθως είναι και νόστιμα.
 Οπότε ξεκινάμε από κάτι πιο εύκολο για να πάμε σιγά σιγά στα επόμενα Level. 
  Σήμερα θα σας πω μικρές αλλαγές που έκανα μια κάθε φορά που πήγαινα σούπερ μάρκετ και έτσι έφτιαξα μια πιο ισορροπημένη διατροφή για εναν άνθρωπο που δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα υγείας.
 
•Ζάχαρη (22 θερμίδες)➡️ Στέβια (0 θερμίδες)
Προσοχή: στην διατροφική αξία . Υπάρχουν στέβια που έχουν και θερμίδες 
 Μπορούμε να την βάζουμε στα ροφήματα μας και στα γλυκά μας χωρίς τύψεις για το πόσες θερμίδες θα φτάσει το γλύκισμα μας.
Λιγότερες θερμίδες με πλούσια γλυκιά γεύση 

•Αναψυκτικά (με ή χωρίς θερμίδες)➡️ Τσάι (0 θερμίδες)
 Το ανθρακικό είναι μια αιτία για πρήξιμο και κυτταρίτιδα στο σώμα μας και τις περισσότερες φορές απλά μας ανοίγει και την όρεξη για περισσότερη τροφή.
Λιγότερο πρήξιμο 

•Χυμούς (0 φυτικές ίνες)➡️  Φρούτα (περισσότερες φυτικές ίνες)
 Τα φρέσκα φρούτα έχουν περισσότερες βιταμίνες και μας κρατούν περισσότερη ώρα χορτάτους 

•Γλυκά (πολλα λιπαρά)➡️ Φρούτα με γιαούρτι (περισσότερη πρωτεΐνη και φυτικές ίνες) 
 Γιαούρτι με Φρούτα είναι ένα από τα πιο γρήγορα και υγεία γλυκίσματα που μπορώ να φτιάξω το λεπτό, αλλά πολλές φορές φτιάχνω και σπιτάκια γλυκά με κύρια συστατικά φρούτων και γάλα ή γιαούρτι και έτσι μπορούμε να κάνουμε μια πιο υγιεινή επιλογή για της ώρες που θα τρώγαμε έτοιμα γλυκακια μέσα στα λίπη και τα συντηρητικά.

•Τυρί (περισσότερα λιπαρά)➡️ τυρί λάιτ ή γιαούρτι (περισσότερη πρωτεΐνη)
 Προσωπικά προτιμώ το γιαούρτι γιατί το νιώθω πιο ελαφρύ στις σάλτσες και στα σάντουιτς. Έτσι απολαμβάνουμε περισσότερη ποσότητα με λιγότερα λιπαρά.

•Αλλαντικά (περιττό αλάτι+συντηρητικά)➡️ αυγό, ψάρι, κρέας & όσπρια (περισσότερη πρωτεΐνη) 
 Μπορούμε αντί να τρώμε συχνά τυποποιημένα τρόφιμα να φτιάξουμε ένα υπέροχο σάντουιτς από το κοτόπουλο που μας έχει περισσέψει από το χθεσινό φαγητό μέχρι και από τις φακές να φτιάξουμε ένα υπέροχο χούμους με βάση την φακή ή ακόμα και φαλαφλε που είναι πραγματικά πεντανοστιμα και πλούσια σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες. Έτσι το καθιστά ένα πλήρες γεύμα και μπορεί να μας κρατήσει και περισσότερη ώρα χορτάτους σε σχέση με ένα τοστ τυρί γαλοπούλα που σίγουρα θα χρειαστεί να φάμε ίσως και 2-3 ακόμα για να μας χορτάσουν .

•Μαγιονέζα (πολλά λιπαρά)➡️ Σως γιαούρτι-μουστάρδα ή γιαούρτι-κέτσαπ  (περισσότερη πρωτεΐνη) 
 Είναι μια ελαφριά σως που μπορουμενα βάλουμε ό,τι καρυκεύματα θέλουμε και να της δώσουμε διαφορετική γεύση.

•Καπουτσίνο (θερμίδες+λιπαρά)➡️ Καφές ελληνικός,γαλλικός,στιγμιαίας+εσπρέσο (0 θερμίδες)
 Καφές χωρίς προσθήκη γάλακτος έχει και μηδενικές θερμίδες.

 



Σχόλια

Δημοφιλή Άρθρα