Μειώνουμε την σπατάλη τροφίμων!!🚱

  Έρευνες για την Ευρώπη έδειξαν ότι πετάγονται στα σκουπίδια 88.000.000 τόνοι φαγητού,  παράλληλα 33.000.000 συνάνθρωποι μας μόνο στην Ευρώπη πεινάνε. 
 Εκτός από ότι μπορούμε να ψωνίζουμε μόνο την αναγκαία ποσότητα τροφίμων (ειδικά για τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά ώστε να μην προλάβουν να χαλάσουν και τα πετάξουμε) θα δούμε πως μπορούμε να αξιοποιήσουν μερικά ξεχασμένα τρόφιμα που έχουμε πίσω πίσω στο ψυγείο μας.
 Αρωματικό νερό για δέρμα και για τον χώρο μας: Μπορούμε να πάρουμε ένα μπουκαλάκι με καπάκι που ψεκάζει και να βάλουμε νερό και τα φύλλα δυόσμου , βασιλικού ή μέντας και τα τοποθετούμε μέσα. Το αφήνουμε για λίγες ώρες ώστε το νερό να τραβήξει τα αρώματα και είναι έτοιμο για ψεκάσουμε όπου επιθυμούμε.
 Σκραμπ: παίρνουμε την ξεχασμένη μισό τελειωμένη λεμονοκουπα και προσθέτουμε ζάχαρη ή αλάτι και το σκραμπ μας είναι έτοιμο. Μπορούμε φυσικά να βάλουμε και κάποια φύλλα βασιλικού ή δυόσμου ή ακόμα και μέντας που μας έχει περισσέψει από κάποιο γεύμα ή κοκτέιλ που φτιάξαμε. Φυσικό και οικονομικό. (Το ίδιο μπορουμενα κάνουμε και με πορτοκάλι και λάιμ.)
 Μάσκα ομορφιάς: Αν μας έχει περισσέψει ντομάτα από κάποιο γεύμα (σκέτη τριμμένη ντομάτα ή σάλτσα σκέτης ντομάτας όχι μαγειρεμένο) ή ταχίνι μπορούμε ή χωριστά ή ακομα και να τα συνδυάζουμε και να φτιάξουμε μια τέλεια Μάσκα ομορφιάς. Την απλώνουμε στο πρόσωπο και το αφήνουμε για 10 λεπτά. Μετά την ξεβγάζουμε με άφθονο νερό.
 
 

Σχόλια

Δημοφιλή Άρθρα